Eenvoudige thuiszorgtips voor valse tanden

Dankzij de vooruitgang in de tandheelkunde is het verliezen van een permanente tand geen tragedie meer. Tandartsen bieden nu realistische manieren om ontbrekende tanden te vervangen. Of een patiënt nu kiest voor implantaten of Amstelveen kunstgebit, weten hoe hij thuis voor prothetische tanden moet zorgen. Patiënten moeten deze tips volgen om ervoor te zorgen dat hun nieuwe tanden een leven lang meegaan.

Dagelijks borstelen en reinigen

Het feit dat iemand valse tanden heeft, betekent niet dat ze hun tandenborstel kunnen terugtrekken. Net als bij natuurlijke tanden zijn prothesen ook gevoelig voor vlekken. Hoewel kunstgebitten geen gaatjes kunnen ontwikkelen, kunnen ze zwakker worden of zelfs van vorm veranderen als gevolg van onjuiste zorg.

Aan het einde van elke dag moeten patiënten hun kunstgebit verwijderen en met een zachte tandenborstel poetsen. Deze actie maakt voedseldeeltjes los en verwijdert vlekken. Gebruik geen schurende tandpasta die het oppervlak kan krassen en beschadigen. Na het poetsen moeten patiënten hun prothetische tanden een nacht laten weken in gedestilleerd water of een desinfecterende oplossing.

Neem Gum Health serieus

De glimlach van een persoon is slechts zo gezond als zijn tandvlees. Zowel patiënten met natuurlijke tanden als degenen die prothesen dragen, moeten maatregelen nemen om parodontitis actief te voorkomen. Als een persoon tandvleesaandoeningen ontwikkelt, kan dit ertoe leiden dat hun kunstgebit niet goed past of dat hun implantaten falen.

Het is altijd belangrijk om het tandvlees te masseren om de bloedstroom te verbeteren. Patiënten kunnen dit doen met een zachte tandenborstel. Masseer het weefsel eenvoudig in zachte, cirkelvormige bewegingen. Degenen die permanente implantaten dragen, moeten flossen tussen en onder hun prothesen om verborgen voedseldeeltjes of bacteriën te verwijderen.

Inspecteer valse tanden visueel

Hoewel prothetische tanden sterk zijn en vele jaren meegaan, zijn sommige soorten schade niet altijd te voorkomen. Bijten in iets hards of onjuist verwijderen kan een valse tand doen breken. Patiënten moeten elke nacht de conditie van hun tanden inspecteren om te kijken naar tekenen van slijtage.

Als een patiënt schade vindt, kan zijn tandarts deze mogelijk repareren. Als een implantaatkroon bijvoorbeeld barst of losraakt, kan de tandarts een nieuwe bestellen. Tandartsen kunnen ook scheuren herstellen door een nieuwe laag kunsthars op het oppervlak aan te brengen.

Controleer de pasvorm nogmaals

Verwijderbare valse tanden, zoals bruggen of kunstgebitten, kunnen na verloop van tijd kromtrekken. Wanneer dit gebeurt, kan de patiënt ongemak ervaren bij het kauwen of spreken. Sommigen melden zelfs pijnlijke zweren op hun tandvlees. Patiënten moeten onmiddellijk slecht passende valse tanden melden bij hun tandarts.

Goed passend kunstgebit is comfortabel. De meeste mensen merken ze niet eens in hun mond. Als de pasvorm echter verandert, kan een tandarts de situatie corrigeren met een procedure die rebasen wordt genoemd. De tandarts zal de tanden opnieuw vormen, zodat ze perfect in de mond van de patiënt passen.

Thuiszorg staat gelijk aan een langdurige glimlach

Na het vervangen van ontbrekende tanden door prothesen, is het belangrijk om een ​​rigoureuze thuiszorgroutine te ontwikkelen om ervoor te zorgen dat de nieuwe glimlach een leven lang meegaat. Naast regelmatige reiniging moeten patiënten routinematige afspraken maken met hun tandarts om hun algehele mondgezondheid te bewaken. Met de juiste zorg zien de valse tanden van een patiënt er net zo goed uit als een natuurlijke glimlach.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *